Xoloitzcuintle con pelo, standard


Størrelse

Stor

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

En stilfærdig og rolig hund, som er glad, opmærksom og vågen. Den er vagtsom og kan være lidt mistroisk over for fremmede, nærmest ligeglad med andre hunde. I familien er den meget selskabelig og kærlig, men den eksotiske skabning er alligevel ikke en hund for hvem som helst. Dertil kræver den for meget omhu og pleje.

BEHOV

Hunden har et stort behov for social nærhed og nye oplevelser. Den har ingen pels, og den tynde og sarte hud kræver ekstrem pleje. Den må aldrig tørre ud, og den bliver let solskoldet.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Racen er både livlig og udholdende. Den elsker lange gåture, og så længe den er i bevægelse, kan den godt klare både vind, regn og nogle få minusgrader. Den er imidlertid skabt til varme, og i vores klima opholder den sig helst indendørs.

PELS OG PLEJE

Pelsen er kun nogle få børsteagtige hår på skallen, poterne og halespidsen. Huden er ellers nøgen, glat og meget følsom ved berøring. Den føles varm, da hunden har en kropstemperatur et par grader over det normale. En ud af tre hvalpe fødes med en fin dunet pels. De indgår i avl for at holde racen sund.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Den er samarbejdsvillig, opmærksom og ikke svær at opdrage, da den sætter stor pris på menneskelig kontakt. Vær konsekvent, men også meget blid, varieret og opfindsom med belønningerne.

HØJDE

To størrelser: Standard 35-38 cm. Miniature højst 35 cm.

VÆGT

6-14 kg.

FARVER

Fra sort over sortgrå, skifergrå og mørkegrå til rødlig, leverfarvet, bronzefarvet og gylden, ensfarvede eller brogede.

OPRINDELSE

Der forekommer hårløse hunde både i Sydamerika, Afrika og Kina, men deres oprindelse er et mysterium. Både azteker, tolteker og mayaer værdsatte disse hunde, og de indgik i forskellige ritualer. I Mexico blev de anset for at være den jordiske repræsentant for guden Xolotl, og de havde til opgave at ledsage de afdøde til deres evige hvilested. Racen har navn efter guden med tilføjelse af ”itzcuintle”, som betyder hund. Indianerstammer tog vare på den efter de magtfulde rigers undergang.

HJEMLAND

Mexico.

INTERNATIONALT RACENAVN

Xoloitzquintle - Perro Pelon Mexicano.

Xoloitzcuintle con pelo, standard HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Xoloitzcuintle con pelo, standard, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Xoloitzcuintle con pelo, standard

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub