Yorkshire Terrier
Fra minearbejder til selskabshund
13 Hvalpe
Yorkshire Terrier

Yorkshire Terrier


Størrelse

Lille

Temperament

Samarbejdende

Pelspleje

Mellem

Aktivitets-
niveau

Lille

MENTALITET

Yorkshire terrier er en af verdens allermindste hunderacer, men alligevel en terrier med liv og sjæl. Livlig, opmærksom og fuld af sjove påfund. En selskabelig, glad og morsom hund, som alene på grund af størrelsen hverken kræver plads eller særlig erfaring. Til gengæld må man være indstillet på en hel del pelspleje. Lidt gøende.

BEHOV

Selv om en yorkshire terrier er lille, sætter den stor pris på at bevæge sig. Den leger gerne med bolde og legetøj og bør mindst have et par friske, daglige spadsereture samt et godt socialt liv med familien.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Yorkshire terrieren er stadig en fantastisk musefanger, og dens energi virker næsten uudtømmelig. Den er glad for at løse opgaver og for skiftende aktiviteter. Den er selvstændig og opfindsom, vil gerne gøre sine mennesker tilpas og holder som regel god kontakt.

PELS OG PLEJE

Den fine pels er silkeagtig og glansfuld. Den kræver en omfattende pleje med daglig børstning og frisering samt vask og føntørring mindst en gang om måneden. Udstillingshunde har pels helt til jorden og er endnu mere krævende. Andre yorkier får ofte de længste hår klippet.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Mange små hunde bliver forkælede fra det øjeblik, de kommer ind i huset, og de får aldrig mulighed for at vise, hvor lærenemme og samarbejdsvillige de egentlig er. Tempofyldt og varieret træning med venlig konsekvens vil kun gøre hunden gladere.

HØJDE

22-24 cm for begge køn.

VÆGT

Højst 3,1 kg.

FARVER

Varm, lys tan og mørk stålblå fra nakkeknude til halerod.

OPRINDELSE

Yorkshire terrieren blev skabt midt i 1800-tallet i distrikterne i Yorkshire. Vævere og fabriksarbejdere skaffede sig en ekstraindtægt ved at opdrætte små hunde, som kunne holde rotter og mus fra dørene på værksteder og hos småfolk og være til fornøjelse for mere velbeslåede damer. Farverne og den silkeagtige pels tyder på, at flere nu uddøde terrierracer samt malteser har deltaget i blandingen. De tidligste hunde var hverken så små eller så pelsrige som nutidens sofistikerede selskabshund.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Yorkshire Terrier.

Yorkshire Terrier HVALPE TIL SALG

VISER 2 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Yorkshire Terrier, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

7 Yorkshire Terrier til salg på købhund.dk
5 2 7 Hvalpe

Født d.: 06.12.2021
Klar til salg:
Ikke oplyst

Opdrætter:
Anne Lise Doweszeit

6280 Højer

6 Yorkshire Terrier til salg på købhund.dk
5 1 6 Hvalpe

Født d.: 11.12.2021
Klar til salg:
Ikke oplyst

Opdrætter:
Linda Guldal Hansen

6683 Føvling

Alternativer til Yorkshire Terrier

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub