Amerikansk Cocker Spaniel
3 Hvalpe
Amerikansk Cocker Spaniel
Amerikansk Cocker Spaniel

Amerikansk Cocker Spaniel


Størrelse

Mellem

Temperament

Samarbejdende

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Noget jagtlyst er der vel nok tilbage i racen, men den er med sit sociale væsen først og fremmest en selskabshund. Den mindste af alle jagthunde er livlig, kærlig, kontaktsøgende og glad for mennesker. Den er vagtsom uden at være højrøstet. Dens eneste minus er en omfattende pelspleje, som virkelig kræver sin ejer.

BEHOV

Racen er meget madglad og behøver flere raske spadsereture dagligt for at holde vægten. Dens største behov er dog selskab, nær kontakt med mennesker og tidlig tilvænning til pelspleje.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Det er en hund, der som alle andre sætter pris på at få lov til at bevæge sig frit. Men det er ikke en hund, der generelt fjerner sig ret langt væk fra sin ejer. Der skal ikke meget opdragelse til for at holde jagtinstinktet på et acceptabelt niveau.

PELS OG PLEJE

Pelsen er glat og silkeagtig. Den er tæt og frodig på bug, bryst, ben og ører og kræver flittig børstning et par gange om ugen samt jævnlig vask, klipning og trimning. Ørerne skal passes omhyggeligt hver dag, ligesom øjenrande og læbefolder skal holdes rene.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racens store kontaktvillighed gør den nem at opdrage, blot det sker med venlighed og konsekvens. Enhver form for hårdhed vil snarere gøre den trodsig end lydig. Beløn rigeligt og varieret, men hold igen med godbidderne af hensyn til vægten.

HØJDE

Hanner 37-39 cm. Tæver 34-36 cm.

VÆGT

11-13 kg.

FARVER

Sort evt. med tanfarvede aftegninger, brun eller rødgul i alle nuancer, hvid med sorte eller røde partier eller trefarvede.

OPRINDELSE

Engelske cocker spaniels kom muligvis til Nordamerika med indvandrere allerede i 1620'erne. Den særlige amerikanske variant af racen stammer dog fra 1880'erne, hvor en lille og lavstammet cockerhan ved navn Obo II blev importeret til USA fra England. Han blev stamfader til nutidens amerikanske cocker, som adskiller sig tydeligt fra sit engelske ophav ved størrelsen, hovedformen, den kortere ryg og den overdådige pels. Den er den mest talrige race i USA og populær over det meste af verden.

HJEMLAND

USA.

INTERNATIONALT RACENAVN

American Cocker Spaniel.

Amerikansk Cocker Spaniel HVALPE TIL SALG

VISER 1 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Amerikansk Cocker Spaniel, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

3 Amerikansk Cocker Spaniel til salg på købhund.dk
0 3 3 Hvalpe

Født d.: 19.04.2021
Klar til salg:
Ikke oplyst

Opdrætter:
Lone Wandel

4160 Herlufmagle

Alternativer til Amerikansk Cocker Spaniel

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub