Bearded Collie
Den skæggede hyrdehund
0 Hvalpe
Bearded Collie

Bearded Collie


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

Den er aktiv og venlig af væsen og en robust og livlig selskabshund for en familie, der ikke er alt for mageligt indstillet. Den er omgængelig over for fremmede, kontaktsøgende og opmærksom med en hel del selvsikkerhed, men den er ikke vagtsom eller beskyttende. Den kan have tendens til at være noget gøende.

BEHOV

Kræver konstant mental og fysisk aktivitet. Med en venlig, men konsekvent opdragelse undgår man mange unoder. Tidlig indlæring af soignering letter den senere ret omfattende pelspleje.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den unge hund er energisk og arbejdsivrig. Den voksne hund er mere rolig og tilpasser sig efter familiens aktivitetsniveau, men livet igennem behøver den en hel del motion og beskæftigelse. Holder sig gerne i relativ nærhed af sine mennesker.

PELS OG PLEJE

Den overdådige pels er arbejdskrævende. Hunden skal fra hvalp lære at blive børstet igennem, så processen ikke udvikler sig til en magtkamp. Daglig soignering og en grundig gennembørstning en gang om ugen kommer fældningen i forkøbet og forhindrer, at pelsen filtrer.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

En bearded collie værdsætter nye oplevelser og bør trænes venligt, men også meget konsekvent. Variation, et rask tempo og rigelige belønninger er vejen til de gode resultater. Racen kan være noget følsom over for pludselige lyde.

HØJDE

Hanner 53-56 cm. Tæver 51-53 cm.

VÆGT

18-27 kg.

FARVER

Skifergrå, rødlig fawn, sort, blå, alle nuancer af gråt, brunt og sandfarvet med eller uden hvide aftegninger.

OPRINDELSE

Det fortælles, at polske søfolk engang i 1500-tallet byttede sig til skotske får for nogle af deres hjemlands hyrdehunde. Ligheden med polski owczarek nizinny er da også tydelig, men den franske briard eller den hollandske schapendoes kan lige så vel have været indblandet. Bearded collie drev mere får fra bjergene ned i dalen, end den vogtede dem, og racen var tæt på at uddø, da den blev arbejdsløs. En entusiastisk indsats fra 1944 og fremefter retablerede den - nu som selskabshund.

HJEMLAND

Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN

Bearded Collie.

Bearded Collie HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Bearded Collie, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Bearded Collie

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub