Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Aktiv, arbejdsvillig, alsidig jagthund
0 Hvalpe
Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Højt

MENTALITET

En nova scotia duck tolling retriever er en meget livlig og legeglad hund, som befinder sig godt i en familie med et aktivt udendørs liv. Her er den venlig og omgængelig, men samtidig kvik og opfindsom, så man skal give den hensigtsmæssig aktivering og opgaver med mening, ellers finder den selv på noget. I forhold til fremmede er den lidt reserveret. Den kan optræde udfordrende over for andre hunde.

BEHOV

En nova scotia duck tolling retriever har brug for fysisk motion, mentalt stimulerende beskæftigelse og nær kontakt med sine mennesker. Den bliver let stresset, hvis den ikke beskæftiges tilstrækkeligt eller korrekt.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Der ligger muligvis noget hyrdehund gemt i generne. Den holder generelt nær kontakt og går sjældent sine egne veje. Jagtlysten er tilstede, men den adskiller sig på grund af racens baggrund og anvendelse afgørende fra de fleste andre jagthundes.

PELS OG PLEJE

Den dobbelte pels er vand- og fugtafvisende, og den isolerer effektivt mod kulde og varme. Pelsen er middel af både længde og struktur. Den fælder temmelig meget og skal børstes grundigt igennem en gang om ugen.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

En nova scotia duck tolling retriever er positiv over for indlæring og samarbejder gerne, når opdragelsen er lystbetonet. Vær opfindsom med belønningerne og brug gerne apportering til afveksling fra godbidderne. Træn kvikt og varieret gerne med spor- eller andre søgeopgaver.

HØJDE

Hanner 46-53. Tæver 43-50 cm.

VÆGT

17-23 kg.

FARVER

Forskellige nuancer af rød eller orange.

OPRINDELSE

Man antager, at engelske eller kontinentale hunde med samme arbejdsmetode er fulgt med udvandrere til Nova Scotia, hvor de er blevet krydset med retrievere, små spidshunde og lokale hyrdehunde. Tolleren løber, springer og leger langs strandbredden. Af og til forsvinder den ud af syne og dukker hurtigt op igen, hjulpet af jægeren, som fra sit skjul kaster små pinde. Legen gør ænderne, der svømmer ud for kysten, nysgerrige, så de lader sig lokke inden for skudhold. Derefter apporterer hunden de nedlagte fugle.

HJEMLAND

Canada.

INTERNATIONALT RACENAVN

Nova Scotia Duck Tolling Retriever med kælenavn toller.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Nova Scotia Duck Tolling Retriever, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Nova Scotia Duck Tolling Retriever

FEED

Del dit eget billede med #dkkToller