Petit Basset Griffon Vendéen
Den logrende kaninjæger
0 Hvalpe
Petit Basset Griffon Vendéen

Petit Basset Griffon Vendéen


Størrelse

Mellem

Temperament

Selvstændig

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

”En djævel i marken, en engel hjemme” er standardens beskrivelse af den lille, livlige og energiske jagthund, som også er en fortrinlig selskabshund i en aktiv familie. Den er glad for familiens børn og for at lege og imødekommende over for fremmede mennesker og hunde. Trives godt sammen med en eller flere racefæller.

BEHOV

Den er selskabelig og har brug for meget kontakt, så den kan have svært ved at være alene i mange timer. Den behøver desuden motion og opdragelse med forståelse for dens stærke jagtlyst.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Skabt til selvstændigt at opspore vildtet og gøende drive det foran sig, mens jægeren søger at komme på skudhold. Jagtinstinktet er stadig i behold, så det kan være svært at holde hunden på egen grund, hvis denne ikke er forsvarligt indhegnet.

PELS OG PLEJE

Den grove, middellange pels beskytter godt mod al slags vejr og mod rifter fra tornede buske og krat. Den skal trimmes let et par gange om året, men behøver derudover kun en ugentlig gennembørstning. Ørerne ligger tæt ind til hovedet og kræver nogen opmærksomhed.

INDLÆRING OG HÅNDTERING

Opmærksom og samarbejdsvillig, når opdragelsen begynder tidligt og gennemføres konsekvent, venligt og vedholdende. Læg hovedvægten på indkald og beløn varieret og præcist, gerne med aktiviteter hvor hunden får lov til at bruge sin næse.

HØJDE

33-39 cm. for begge køn.

VÆGT

14-18 kg.

FARVER

Sort med hvide, fauve eller sandfarvede aftegninger, fauve med hvide aftegninger og evt. sort sadel, fauve eller sandfarvet med sorte hårspidser.

OPRINDELSE

De fire ruhårede racer fra provinsen Vendée på den franske vestkyst har aner tilbage fra galliske og romerske jagthunde. I fransksprogede lande benævnes hunde med ru, pjusket pels ”griffon”. Også ordet ”basset” er fransk og betyder lavbenet (bas = lav). Petit siger, at det er den mindste af de fire racer fra Vendée, en barsk egn med tæt og tornet vegetation. Racen bruges stadig til jagt og som vildtsporhund, men navnlig i Nord- og Vesteuropa vinder den stigende udbredelse som selskabshund.

HJEMLAND

Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN

Petit Basset Griffon Vendéen.

Petit Basset Griffon Vendéen HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Petit Basset Griffon Vendéen, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Petit Basset Griffon Vendéen

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub