Pumi
Liv i gaden og altid klar til spilopper
0 Hvalpe
Pumi

Pumi


Størrelse

Mellem

Temperament

Moderat

Pelspleje

Højt

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Den er dristig, lærenem, livlig og selvsikker. Loyal og trofast over for sin familie, men temmelig mistroisk over for fremmede. En vagtsom og opmærksom hund, der stiller krav til sin ejer - og til omgivelserne, for racen er meget gøende. Den højrøstede årvågenhed kan selv ikke den bedste opdragelse fjerne helt.

BEHOV

Den altid opmærksomme og aktive hund har brug for megen motion og beskæftigelse. Kræver desuden en omhyggelig socialisering fra den tidligste hvalpealder og tæt kontakt til familien.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Drivende hyrdehund for alle slags fritgående dyr, som den styrer selvstændigt. Derudover er den en effektiv muse- og rottejæger med en veludviklet jagtlyst også over for større dyr. Ikke specielt lydhør, men den holder som oftest kontakt med ejeren.

PELS OG PLEJE

Pelsen er kortkrøllet eller mere lokket med meget underuld, og den yder god beskyttelse mod al slags vejr. Pelsen er ikke tilbøjelig til at filtre, så en ugentlig gennembørstning er tilstrækkelig til at holde den i orden og til at fjerne løse hår. Fælder ikke meget.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Lærevilligheden er næsten forbløffende, så racen egner sig til enhver form for hundesport. Bør trænes venligt med rigelig belønning, men også bestemt, for en pumi overtager selv lederrollen, hvis den kommer i tvivl om, hvem der har den.

HØJDE

Hanner 41-47 cm. Tæver 38-44 cm.

VÆGT

8-15 kg.

FARVER

Grå i forskellige nuancer eller sort.

OPRINDELSE

Pumien opstod formentlig i 1600- eller 1700-tallet som en krydsning mellem oprindelige pulier, franske hyrdehunde og tyske spidshunde med stående ører. Senere er der tilsat en sjat terrier til denne blanding for at øge dristigheden. Anerkendt som selvstændig race i 1920'erne. Selv i dag er pumi en populær arbejdshund i Ungarn, hvor den løser sine opgaver på gårde overalt i landet, altid ivrig og energisk under højlydt gøen. Uden for hjemlandet er den værdsat som sports- og konkurrencehund.

HJEMLAND

Ungarn.

INTERNATIONALT RACENAVN

Pumi.

Pumi HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Pumi, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Pumi

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub