Shiba
Den stolte og selvstændige japaner
0 Hvalpe
Shiba
Shiba

Shiba


Størrelse

Lille

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivitets-
niveau

Moderat

MENTALITET

Den mest populære af de japanske hunderacer har meget af naturhundens væsen i behold. Den er aktiv, intelligent, stolt, viljestærk, nysgerrig og modig, men også stilfærdig, værdig og loyal mod sin familie. I forhold til fremmede mennesker kan den være noget reserveret og afventende. Det kan forekomme at shiba'en - efter kønsmodning - ikke er lige flink overfor fremmede hunde.

BEHOV

Udendørs er den livlig, stærk, udholdende og behøver en del motion og mental beskæftigelse. Gøer sjældent. Inde er den rolig og meget renlig. Sætter pris på en god kontakt til familien.

AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS

Den har en meget stor interesse for vildt og dufte, og både jagtlyst og aktionsradius kan være svære at holde nede. Racen kan være svær at gå med løs pga. det store jagtinstinkt. Hvis det skal fungere, så skal der lægges et stort arbejde i indkaldstræningen. Haven skal også være forsvarligt indhegnet.

PELS OG PLEJE

Den korte pels består af hårde og lige dækhår over tæt og blød underuld. Den er smudsafvisende og godt isolerende. To gange årligt fælder hunden kraftigt, hvilket kræver en del pelspleje. Ellers er der kun lidt pelspleje.

TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING

Racen har brug for en kærlig, kompetent og konsekvent ejer og er meget lærenem med belønningsbaserede metoder. Tvang og hårdhændede metoder bør absolut undgås! Træn i korte sekvenser og varier ofte både træningsmiljø, øvelser og belønning.

HØJDE

Hanner ca. 40 cm. Tæver ca. 37 cm.

VÆGT

Hanner 11-12 kg. Tæver 8-9 kg.

FARVER

Rød, black and tan eller rød sesam (rød med sorte hårspidser). Alle farvevarianterne har lyse markeringer på næsepartiets sider og på kinderne, undersiden af af kæbe og hals, på bryst, bug og på benenes indersider.

OPRINDELSE

Racen har eksisteret i årtusinder i det bjergrige område ud mod Det japanske hav. Den blev brugt til jagt hovedsagelig på småvildt og fugle. Den blev efterhånden opblandet med engelske jagthunderacer. I 1928 begyndte en målrettet indsats for at bevare de sidste rester af den rene shiba. Arbejdet blev afsluttet i 1934, og i 1937 blev racen udnævnt til "natur-monument" i Japan. Siden har den vundet stadig stigende udbredelse over det meste af verden. Navnet "shiba" betyder en lille hund på japansk.

HJEMLAND

Japan.

INTERNATIONALT RACENAVN

Shiba.

Shiba HVALPE TIL SALG

VISER 0 ANNONCER

Herunder finder du en oversigt over aktuelle kuld af racen Shiba, der pt. er til salg.
Husk også at læse guiden til, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber hund.

Alternativer til Shiba

FEED

Del dit eget billede med #danskkennelklub